Dél- Korea lett a hetedik olyan ország, amely űrszondát küldött a Holdhoz. 2022 augusztus 5.-én indították el a Danuri űrszondát, hivatalos nevén Korea Pathfinder Lunar Orbitert (KPLO) a NASA-val együttműködve, hogy a Holdat behatóbban tanulmányozzák. Öt készülékkel, többek közt a NASA által biztosított kamerával vizsgálja a Hold felszínét, hogy új szögből fényképezzen és kutatásaival előkészítse az embert is szállító küldetést a Holdra.

December végén érte el Hold körüli pályáját az űrszonda, és ekkor születtek az első bámulatos fotók a Holdról és a Földről. Nagyfelbontású kamerája mellet rendelkezik egy nagy látószögű kamerával, mely a fény töréséből és visszaverődésének módjából meghatározza a felszín anyagát. Gamma-sugár spektrométere is van, mely a kibocsátott gamma sugárzást méri, továbbá azt is, hogy milyen elemek által történik a kibocsátás. 

Ezek ismeretében jobban megérthetjük a kőzetek összetételét, és hogy hogyan alakult mindez az elmúlt évmilliárdok során. Magnetométere segítségével pedig a Hold mágnesességét vizsgálja, mely alacsony szintű, de biztosíthat valamilyen védelmet az űrbéli sugárzás ellen.