Nagyon sok hölgynek jelent problémát a premenstruációs időszak, melynek kíméletes módon való kezeléséhez a kulcs a természet erejében rejlik.

Az ovuláció lezajlását követően, ha nem termékenyül meg a petesejt, a szervezetben megkezdődik az elengedés folyamata. A leggyakoribb testi tünetek például az enyhe vizesedés, súlygyarapodás, ízületi fájdalmak, mellfeszülés, fejfájás és felfúvódás. A testi tünetekhez pszichés problémák is társulhatnak, mint például álmatlanság, izgatottság, idegesség vagy éppen hangulat ingadozások. Ebből is látszik, hogy a szervezetet igencsak megviseli a hormonok hullámvasútja. Szerencsére azonban a természet ehhez is nyújthat segítséget. A premenstruációs időszak kezelése gyógynövényekkel kíméletes megoldás, hiszen a természet erejével képesek enyhíteni szervezetünk jelzéseit ebben az időszakban.

A gyógynövényekkel való kezelés elkezdése előtt érdemes egy átfogó nőgyógyászati szűrést végeztetni, hogy tisztában legyünk vele, pontosan mi a helyzet a szervezetünkben.