A nátha sokszor megkeseríti az életünket, hiszen nincsenek különösebben rossz vagy kellemetlen tünetei, azonban éppen olyanok, amik zavaróak lehetnek a mindennapokban. Különösen igaz ez, ha várandósan küzd meg vele az ember.

Felmerülhet a kérdés, hogy ilyenkor mit tehetünk ellene, hiszen ebben az állapotban számos olyan gyógyszer van, amit nem fogyaszthatunk. Tavasszal és ősszel is gyakori a betegség a nátha, illetve, ha nincs rendesen kezelve a légcsőhurut. A nátha kezelése terhesség alatt lehetséges gyógynövényekkel. A nátha lehet vírus, illetve baktérium okozta fertőzés eredetű, amikor az arc- és koponyaüreg van tele váladékkal és még nem jutott le a torokba a fertőzés.

A gyógynövények mellett az egyik legjobb gyógymód erre az infralámpa. Naponta ötször érdemes alkalmazni tíz-tizenöt percig melegítsétek át a homlokotokat, arcotokat és a füleket. Ez segít a váladék kiürítésében és a nyomásérzetet is megszünteti. Általában, ha három napot végig infráztok szinte teljesen megszűnik a nátha.