Az operatív fejlesztési megközelítés és a partnerségen alapuló fejlesztési logika nemcsak kistérségi szinten alkalmazható eredményesen, hanem határon átnyúló, nagyobb térségi szinten is jól működik.

A Városfejlesztés ZRt. már számos sikeres projektet tudhat maga mögött, így magabiztosan vállalja a települési önkormányzatok számára a területfejlesztési és területrendezési tervek, tanulmánytervek kidolgozását.

A területfejlesztési stratégiák és tervek készítése során a Városfejlesztés ZRt. szerepe többek között az, hogy meghatározza a szükséges eszközöket a stratégiákban rögzített fejlesztési célok megvalósításához.

A területfejlesztési tervek és stratégiák kidolgozása során a Városfejlesztés ZRt. a településrendezési és területrendezési tervekben rögzített fejlesztési elképzelések megvalósíthatóságának összetett hatását (társadalmi, gazdasági, műszaki) vizsgálja. Ezen fejlesztése elképzelések kiértékelése alapján pedig meghatározza a fejlesztéseket, amelyeket a területrendezési tervekben rögzítenek.