Az akkreditált foglalkoztatóvá válás egy komoly elköteleződést és hitelességet jelent. Azonban nem csupán egy pecsét a cég nevében; valójában az inklúzió iránti elköteleződés bizonyítéka. Tehát, ha vállalkozásod számára fontos a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, ismerd meg az akkreditált foglalkoztatóvá válás feltételeit, és merüljön el a lehetőségekben.

Az első lépés az, hogy vállalatod be legyen jegyezve a cégjegyzékben vagy az előírt nyilvántartásban. Ez az alap, amelyen az akkreditációt építheti. Az akkreditált foglalkoztatóknak legalább 30 megváltozott munkaképességű dolgozót kell foglalkoztatniuk, vagy legalább a foglalkoztatottak negyede tartozzon ebbe a körbe. Ez a szám azt mutatja, hogy a vállalat komolyan veszi az inklúziót.

A létesítő okiratban rögzíteni kell a rehabilitációs foglalkoztatást, és rendelkezni kell egy rehabilitációs szakmai programmal is. A cégnek vállalnia kell a személyes rehabilitációs tervek elkészítését, és rehabilitációs mentort vagy tanácsadót kell foglalkoztatnia.

Ne csak a munkáltatót, a munkavégzés helyét is akkreditálni kell. Ennek biztosítania kell a megfelelő környezetet és támogatást a megváltozott munkaképességűek számára.

Az akkreditált foglalkoztatóvá válás feltételeit a törvény szigorúan szabályozza és írja elő. Az inklúzió azonban nem csupán egy kötelesség, hanem egy lehetőség is. Az akkreditált foglalkoztatók lehetőséget teremtenek a megváltozott munkaképességűek számára, hogy teljes értékű életet éljenek és aktív részesei legyenek a munkaerőpiacnak.