Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb, egyedinek mondható turisztikai beruházása valósult meg a Pécs melletti Pogány településen. A projekt megálmodója Zsuffa Ákos turisztikai szakértő, akinek szakmai közreműködésével nyitotta meg kapuit egy 23 hektáros területen a komplex turisztikai szolgáltatásokat kínáló Zsályaliget Hotel és Élménypark.

 A gyermekes családok örömére az élményparkban mintegy 7 hektáron közel 30, főleg gyerekeknek szóló attrakciót alakítottak ki, a felnőtteknek wellness részleg, az üzleti célú utazók számára pedig konferenciaterem került kialakításra. Zsuffa Ákos hangsúlyozta, hogy a projekttel a szemléletformálás is a céljuk, így az élményparkhoz tartozó fogadóépületet okosfunkciókkal látták el, és a környezet tudatosság fontosságára hívják fel a figyelmet.

Zsuffa Ákos turisztikai szakember szerint a fenntarthatóság és a szemléletformálás olyan tendenciák, amelyeket érdemes figyelembe venni a turisztikai célú beruházások során, hogy minél magasabb színvonalú és felelős beruházás születhessen meg. A projekt e mellett hozzájárult a dél-dunántúli turizmus fejlődéséhez is.