Egyik barátnőmnek 20 évvel ezelőtt, már fiatalkorában jelentkezett egy súlyos nőgyógyászati problémája, mikor azt vette észre, hogy szabálytalan havi vérzés és erős szőrnövekedés alakult ki nála. Orvoshoz fordult, és azt állapították meg nála, hogy PCOS betegsége van.

Ez a policisztás ovárium szindróma rövidítése, azaz a petefészekben sok kis ciszta alakul ki, mert a férfi nemi hormonokból túl sok termelődik, és ellehetetleníti a peteérést, így ez terméketlenséghez is vezet. Sajnos szegénynek valóban nem lehet gyereke, később sokáig próbált teherbe esni, de eredménytelenül.

A PCOS kezelése nem egyszerű, lévén ez egy endokrin betegség, de kétféleképpen történik: hormonális tablettákkal próbálják kiegyensúlyozni a hormonszintet, másrészt a táplálkozást és életmódot igyekeznek átalakítani, hogy helyes étrenddel fogyást és egészségesebb hormonegyensúlyt érjenek el ezáltal is. Emellett érdemes tudni, hogy mind a nemi hormonok egyensúlyát, mint az inzulinszint helyes szintjét segíthet stabilizálni a CBD, ami a kenderből kivont hatóanyag.