Az a legszerencsésebb, ha a lakóhelyünkön találunk állást, de néha fel kell adnunk a kényelmet és kénytelenek vagyunk egy másik városba költözni egy jobb lehetőség reményében.

Abban a döntésben, hogy vállaljunk-e a lakóhelyünktől távolabb állást, mindenképpen fontos szempontot jelentenek a lakhatási költségek. Hiába fizetnek jobban, ha a jövedelmünk jelentős részét elviszi az albérlet és a rezsi.

Ezt a dilemmát jól ismerik a munkaadók is, éppen ezért ma már egyre több nagyvállalat biztosít kedvezményes lakhatási lehetőséget azoknak, akik hajlandóak az ország távolabbi pontjáról elköltözni és munkát vállalni. Mielőtt megijednénk, hogy egy sötét, szűk munkásszálló fog minket várni, gyorsan eloszlatjuk ezt az előítéletet: a mai nagyvállalatok ugyanis már sokkal jobban figyelnek a munkavállalók kényelmére, mint korábban. A mai szálláshelyek már egészen más komfortot nyújtanak, mint az egykori munkásszállók. Igényes, tiszta, komfortos szobákat kínálnak, ahol a munka utáni nyugodt pihenés is biztosított.