A brit kulturális örökség részei olyan kiemelkedő építészeti és kulturális helyszínek, melyek védett történelmi értéket képviselnek, köztük roncsok, csatamezők, szobrok és parkok is megtalálhatóak. A National Heritage List for England nemrég egy újabb érdekes helyszínnel bővült, mely Nosterfield és Thornborough közelében található Észak-Angliában. Itt három, több mint 100 m átmérőjű kör alakú építmény található, melyek a neolit korból, i.e. 3500-2500 közötti időszakból maradtak fenn.

Ez fontos kapcsolódási pont az ősökkel, mely csodás és misztikus hangulatú. Segítségével az ősi Angliáról tudhatunk meg történeteket, és most ez a korábban alig ismert hely végre védelem alá került. Korábban ugyanis egy építési vállalkozás tulajdonában volt, de most a Historic England javára adományozták.

Jelentőségét a Salisbury fennsíkon fekvő Stonehengehez hasonlítják, ami Délnyugat-Angliában található vallási helyszín. Februárban tehát megnyílt az északi Stonehenge és ingyenesen látogatható – legalábbis ehhez hasonlítják, azonban funkciója feltehetően gyülekezési, vallási helyszín vagy kereskedelmi találkozópont volt.