Komoly fejtörést okozhat, hogy milyen könyvet adjunk kisiskolások kezébe. Hiszen, ha már magabiztosan tudnak olvasni, akkor érdemes velük megszerettetni a regényeket, hiszen hosszú távon csak előnyük származhat abból, ha szeretnek olvasni.

Érdemes izgalmas történeteket választani, például a detektíves sztorik biztosan a kedvenceik lesznek. Az Idődetektívek sorozat egyszerre izgalmas és hasznos is! Ugyanis amellett, hogy olyan történetek vannak benne, melyeket a gyerekek végig izgulhatnak, a történelemről is nagyon sok hasznos tudást sajátíthatnak el. Négy barát, és egy közös titok: a cserfes Kim, az okos Julian, a sportos Leon és a rejtélyes egyiptomi macska, Kija. Az ő birtokukban van a Szent Bertalan bencés kolostor régi könyvtárának kulcsa. A könyvtár titokzatos termet rejt, a Tempuszt, a félelmetes idő-teret, ahonnan bárki a múltba utazhat.

Ha a jó barátok érdeklődni kezdenek egy izgalmas történelmi kor iránt, vagy egy titokzatos bűnügyi történet sejlik fel a múltból, a Tempusz segítségével odautaznak…