Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (röviden: IFKA) 1990 óta aktív szereplője Magyarország gazdasági, fejlesztési, kutatási és innovációs közéletének. Az IFKA-t az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium alapította meg, közösen az Ipari Fejlesztési Bankkal. A szervezet kezdetben Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány néven működött, majd 2004-ben átalakult közalapítvánnyá.

Az IFKA szerteágazó tevékenysége illeszkedik a hazai és az Európai Uniós célkitűzésekhez. A tevékenységei során működő fő folyamatokat három csoportba sorolhatjuk: irányító, kulcs- és támogató folyamatok. Irányító folyamat például a stratégiai és üzleti tervezés, üzletfejlesztés és belső ellenőrzések is. A kulcsfolyamatok közé tartozik például a gazdaságfejlesztés és foglalkoztatásbővítés, a támogatói folyamatok pedig a beszerzést, közbeszerzést, eszközgazdálkodást jelentik.

Az IFKA egyik fő előnye és erőssége, hogy közhasznú feladataihoz jelentős forrásokat képes bevonni, projektjeivel pedig sikeresen helytáll a hazai és az Európai Uniós szakmai környezetben is.