Az urbanizáció folyamata a múlt században kezdődött, és azóta úgy tűnik, hogy semmi sem állíthatja meg a városok növekedését. Ez a tendencia azonban súlyos környezeti, gazdasági és társadalmi kérdéseket is felvet, elég csak arra gondolnunk, milyen nagymértékben felelős az éghajlatváltozásért a nagyvárosok környezetszennyezése

Ezért ma már egyértelmű a városfejlesztéssel foglalkozó szakemberek számára, hogy a fenntartható városfejlesztés kritikus tényező a környezeti változások csillapításában is. A településfejlesztés hazai szakértőjeként a Városfejlesztés Zrt. sokat tett a fenntartható fejlesztés koncepciójának hazai meghonosításáért. Tevékenységének köszönhetően a fenntarthatóság szellemében újult meg több hazai városunk, településünk, városrészünk is. Ezek apró, de annál fontosabb lépések mindannyiunk jövője érdekében.

A településfejlesztési koncepciókat úgy kell kidolgozni, hogy a környezeti szempontok mellett mind gazdasági, mind pedig társadalmi szempontból fenntartható fejlődés útjára léphessenek.