Egyre több vállalat számára fogalmazódik meg az igény a távoli munkavégzésre. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a céges adatokat bárhol és bármikor elérjék a munkatársak.

Erre kínál megoldást a Microsoft felhős szolgáltatása, az Azure. Az Azure alkalmazást érdemes közelebbről is megismerni, ebből a célból tartott webinárt nemrég a Kvazar.cloud és a Microsoft Magyarország Partnerfejlesztési menedzsere. A webinár sok hasznos információt kínál az érdeklődőknek. Többek között a bevétel optimalizálás és az Azure szerződés opciói is megismerhetőek az előadáson. Betekintést nyerhetünk a platform erőforrástípusaiba, a számlázási módozatokba, és gyakorlati javaslatokat kaphatunk a bevétel optimalizálásról is.

Az Azure lényegében egy interneten futó operációs rendszer. A szolgáltatásért a tényleges használat alapján kell fizetni, így az induláskor nem kell drága szoftver licencekbe beruházni, hanem a használat szerint kell csak fizetni. Ez a konstrukció sok vállalkozás számára költség megtakarítást jelent.