Amikor a baba vigasztalhatatlan sírása nem múlik ringatás, tornáztatás, simogatás, etetés hatására sem, akkor általában a szülők egy egészséges baba esetében arra gyanakodhatnak, hogy a picit esetleg hasfájás kínozza, aminek okozója lehet a csecsemőkori kólika.

Szerencsére sok módszer van, amivel enyhíthetünk a kicsi fájdalmán. Ha szoptat az anyuka, akkor a legfontosabb az ő táplálkozása, hiszen az anyatejbe átjutnak a tápanyagok, azok is, amelyek puffadást, hasfájást okozhatnak. A babák sokszor levegőt nyelnek szoptatás és etetés közben, ami szintén kólikához vezethet, ezért az is fontos, hogy a szoptatás nyugodt környezetben történjen, mert a babának és a mamának is koncentrálnia kell, és mindig sokáig büfiztessük etetés után a kisbabát, ajánlások szerint legalább negyed órát.

Ha megelőzni nem tudtuk a bajt, akkor is vannak különböző praktikák, amelyekkel segíthetünk kisbabánkon, ilyen például a kamillatea forrázata. Mind a mamának, mind a babának előnyös görcsoldó és nyugtató hatása miatt. Anyukáknak akár naponta többször is, a babáknak kúraszerűen ajánlott a fogyasztása.