Gyakran előfordul, hogy az emberek túlzottan leterheltek a munkában vagy más kötelezettségekben, és nem tudnak megfelelő időt szánni az egészségükre és boldogságukra. Ez a hosszú távú feszültség és nyomás olyan tünetekhez vezethet, mint az érzelmi kimerültség, a motivációhiány és az általános kimerültség érzése.

A kapcsolati kimerülés gyakran befolyásolhatja a mindennapi életünket, munkánkat és személyes kapcsolatainkat. Előfordulhat, hogy nehézséget tapasztalunk a koncentrációban, csökkent teljesítményben és akár egészségügyi problémákban is. Fontos azonban megérteni, hogy ez nem végleges állapot, és számos módszer létezik a kiégés leküzdésére és a feltöltődés elérésére.

Az egyik legfontosabb dolog a pihenés és az önápolás prioritásává tétele az életünkben. Adjunk magunknak időt a regenerálódásra és a stresszoldásra. Lehetőség szerint teremtsünk egyensúlyt a munka és a szabadidő között, és ne hagyjuk, hogy a stressz túl nagy terhet rójon ránk.

Fontos, hogy figyeljünk az egészségünkre és igényeinkre. Mozogjunk rendszeresen, tartsunk egészséges étrendet és szánjunk időt a hobbi tevékenységekre vagy olyan dolgokra, amik boldoggá tesznek minket.
A burn out visszafordítható, de elkerülhetetlen a célzott segítségnyújtás.