Az operátori munkakör vállalattól függően többféle feladatkört is takarhat. Manapság leginkább a gépeket kezelő dolgozókat nevezik operátoroknak.

Az operátori feladatok közé tartozik a gyártósor gépeinek, berendezéseinek kezelése, ellenőrzése. Ez tehát egy nagy felelősséggel járó munkakör, hiszen a gépek meghibásodása sok százezer vagy akár több millió forintnyi kiesett bevételt jelenthet cégnek.

Pályakezdőknek azért lehet érdemes elvállalni egy operátori állást, mert nem túl nehéz bekerülni, és ha már itt dolgozol, akkor fokozatosan előrébb tudsz jutni a vállalati ranglétrán. Mielőtt megpályáznál egy ilyen állást, érdemes tisztában lenni azzal, hogy melyek az operátori munka előnyei és hátrányai. Erről és sok más hasznos munkával kapcsolatos tudnivalókról is olvashatsz a Jobtain, Magyarország egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönző vállalkozásának blog oldalán. A cég oldalán sokféle álláslehetőség közül is válogathatsz, érdemes regisztrálni, mert lehet, hogy a következő állásodat ők fogják megszerezni neked.