A tanulási nehézségek jelentősen megnehezítik a gyermekek iskolai teljesítményét és önbizalmát, amely hosszú távon káros hatással lehet az életükre. A tanulási zavarok kezelésére számos hatékony módszer létezik. 

A szülőknek és a tanároknak figyelniük kell a gyermek viselkedésére és teljesítményére a tanulás során. Ha valamilyen tünetet észlelünk, akkor javasolt szakemberhez fordulni, aki fel tudja mérni a gyermek problémáját és a megfelelő kezelést javasolja. 

A tünetek lehetnek a nehézségek az olvasásban, az írásban, a matematikában vagy akár a figyelemhiányban is. A szakértők által ajánlott kezelések között szerepelhetnek  például a terápiás kezelések, speciális tanulási programok és módszerek. 

A szülőknek meg kell érteniük, hogy milyen nehézségekkel küzd a gyermekük és segíteniük kell neki abban, hogy megfelelő kezelést kapjon. Empatikusnak kell lenniük a gyermekükkel és támogatniuk kell az önbizalmát. 

A célok felállítása segíthet a gyermeknek a motivációban. Állítsunk fel célokat a gyermeknek és segítsük őt azok eléréseben. Fontos, hogy a célok reálisak és elérhetőek legyenek.