Számos iparágat érint ma kisebb-nagyobb mértékben a munkaerőhiány, amely néha már a cégek fejlődését is veszélyezteti. Ha egyszerűen nincs elegendő ember arra, hogy elvégezze a cégben a feladatokat, kiszolgálja az ügyfeleket, részt vegyen a gyártásban, akkor hosszú távon lehetetlenné válik a fejlődés, a piaci részesedés növelése.

Mi lehet a megoldás? A Jobtain munkaerő kölcsönző cég abban tud segíteni, hogy megfelelő számú és képzettségű munkavállalókat toboroz a vállalkozás számára, akár külföldről is. A toborzás teljes folyamatát elvégzik, a cég vezetőinek, HR vezetőinek csak az a feladata, hogy meghatározzák milyen munkakörre és hány embert szeretnénk foglalkoztatni. A munkavállalók toborzása, az interjúztatás, kiválasztás már a Jobtain hatáskörébe tartozik. Velük akár az ukrán munkaerő toborzása is megvalósítható, ugyanis Kárpátalján is működtetnek irodát.

Az ukrán munkaerő foglalkoztatása azért lehet előnyös, mert szorgalmasak, nagy a munkabírásuk és többféle területen lehet őket foglalkoztatni.