Manapság egyre több párt érintenek termékenységi problémák és lassan nincs olyan, aki ne hallott volna ilyen gondokról egészen a közvetlen környezetéből. Az okok kiderítéséhez általában ajánlott orvoshoz fordulni. Ám, mint majdnem mindenre, erre is akad naturális gyógymód a természet tárházában.

Fogantatási nehézségek a régi időkben is ugyan úgy előfordultak, ezért a hagyományos népi gyógyászat erre is talált megoldást. Létezik olyan, gyógynövényekből összeállított gyógytea termékenységre, amelyet mind a nőknek, mind a férfiaknak ajánlatos volt fogyasztani. A teák hatásossága ma sem kérdőjelezhető meg, enyhe zavarok esetén kifejezetten érdemes ezen szelíd gyógymódok alkalmazása.

Ahhoz, hogy a női ciklus kiegyensúlyozott és normál működésű legyen, közönséges cickafark forrázatot kell fogyasztani. Ezt erdei málnalevéllel kiegészítve pedig peteérést elősegítő és méherősítő hatást lehet elérni. A férfiak számára a kisvirágú füzike tartalmú teák hozhatnak javulást, mely a prosztata és a herék működését segítik.