Ha mostanában munkahely váltásra kényszerül, vagy szeretne új vizekre evezni, érdemes alaposan felkészülni az álláskeresésre. Mondják, hogy az új karrier lépésre nem akkor kell felkészülni, mikor már éppen előtte állunk, hanem még az előző állomáson, a csúcson kell erre gondolnunk. Hogyan is értjük ezt? 

Tudatosan készülni kell a tervezett új irány megtalálására, és az ahhoz szükséges plusz szaktudás megszerzésére. Ha még van addig pár hónapunk, nyugodt szívvel be tudunk iratkozni egy képzésre és utána felkészülten tudunk belevágni az új állás keresésébe. Ez lehet nyelvtanulás, szakmai továbbképzés, informatikai készségeink bővítése, bármi, ami a megcélzott területen előnyünkre válik.

Ezt követően szükségünk lesz egy ütős pályázati anyagra. Az önéletrajz készítése szinte egy külön szakterület már, sok hasznos tudást gyűjthetünk ezzel kapcsolatban az interneten. Ma már olyan felhasználóbarát CV sablonok állnak rendelkezésre, amivel lenyűgözhetjük az olvasót, de ne feledjük, legalább olyan fontos a releváns tartalom!