Ha állást keresel, bizonyára már hallottál a munkaközvetítésről és a fejvadászatról is. De vajon mi a különbség ezek között, és melyik lehet a legjobb választás számodra?

A munkaközvetítés az egyik legelterjedtebb módszer az álláskeresők és a vállalatok közötti kapcsolat létrehozására. A munkaközvetítők fő feladata, hogy összekössék a munkaadókat és a munkavállalókat. Általában több álláslehetőséget is kínálnak, és segítenek a jelentkezési folyamatban is. 

A fejvadászok magasabb szinten dolgoznak. Általában a felső vezetői pozíciókat és a szakértői állásokat töltik be. Feladatuk, hogy olyan képesítéssel és tapasztalattal rendelkező embereket találjanak, akik megfelelnek a munkaadó speciális igényeinek. A fejvadászoknak többnyire nemcsak a tapasztalatuk, hanem a személyes kapcsolatrendszerük is fontos szerepet játszik a sikeres munkaerő-közvetítésben.

Ha tehát olyan állást keresel, amely megfelel a képességeidnek és tapasztalatodnak, akkor a munkaközvetítő lehet a legjobb választás számodra. Ha azonban a felső vezetői pozíciókra vagy szakértői állásokra vágysz, akkor a fejvadászat lehet a megfelelő választás.