A hazai felnőttképzésekre évek óta nagyon nagy az igény, amelynek többek között azok lehetnek a fő okai, hogy viszonylag gyorsan és rugalmas feltételek mellett szerezhetünk így piacképes szaktudást.

A felnőttképző szövetség (FVSZ) elnöke, dr Zsuffa Ákos úgy látja, hogy a felnőttoktatás valószínűleg a jövőben is népszerű marad, mert a naprakész szaktudás egyre jobban felértékelődik a tudás alapú gazdaságban, ahol a munkavállalóknak folyamatosan szükségük van rá, hogy újat tanuljanak. Máskülönben ugyanis ma már szinte lehetetlen tartósan versenyképesnek maradni a munkaerőpiacon. Ma már még inkább igaz, hogy az élethosszig tartó tanulás nem egy tetszőleges választás, hanem szinte szükségszerű, ha szeretnénk megtartani az egzisztenciánkat.

Az FVSZ, a hazai felnőttképzés egyik elismert szakmai szervezete ehhez kíván segítséget nyújtani a hallgatóknak. Az FVSZ tagszervezetei ugyanis magas szintű képzési szolgáltatást kínálnak országszerte, így olyan szaktudásra tehetünk szert náluk, ami segíthet előrébb lépkedni a karrierünkben.