Ha valakinek volt már rosszul alvó, szorongó kisgyereke, biztos minden módszert megpróbált felkutatni azért, hogy segíteni tudjon rajta. Nincs rosszabb egy ilyen elhúzódó lelki problémánál, ami ellehetetleníti a pihenést nemcsak a gyermek, de a szülő számára is.

Ez a panasz jelentkezhet kicsiknél és nagyobbaknál egyaránt, jellemzően valamilyen stresszhatás váltja ki. Ez lehet valamilyen családi, életmódbeli változás, kicsiknél akár a pelenkáról, cumiról való leszokás is. Nagyobbaknál pedig az iskolai magas követelmények, a különórák okozta nagy terhelés vagy a társak bántó viselkedése a legjellemzőbb.

Hasznos lehet tudni, hogy 6 éves kor felett már adható CBD olaj gyerekeknek, de csak a THC mentes, ún. széles spektrumú készítményt javasolják kis dózisban, és az orvossal egyeztetve. Ez a szer segíthet oldani a szorongást, és nyugodtabb alvást biztosít. A benne lévő kannabidiol (CBD) hatóanyag közvetve a szervezet belső rendszerére, az endokannabinoid rendszerre hat, ami az egyensúlyért felel szervrendszereink közt.