Van egy ismerősöm, akinek saját Kft.-je van, műszaki cikk importjával és nagykereskedelemmel foglakozik. Családi vállalkozás ez, az apjával építette fel és nőtte ki magát szépen az évek során. Már van 6 alkalmazottjuk, plusz ők a családból hárman dolgoznak a cégben, és megbízottként is 3 vállalkozóval dolgoznak együtt a könyvelés és IT vonalon.

A legnagyobb nehézség a munkájukban, hogy nagyon szezonális a kereslet a termékekre. Mindig ősszel ugrik meg a kereslet, és ezzel nyakig vannak a munkában. Ilyenkor sok stresszel jár a dolgozóknak hogy még szünetre, ebédelni sem jut idejük, annyi vásárló van ilyenkor.

Eszembe jutott, hogy megemlíteni neki, hol nézzen utána a munkaerő kölcsönzés lehetőségének. Pont az ilyen szezonális csúcsidőszakokra alkalmas ez a foglalkoztatási forma, és könnyen lehet, hogy be tudnák tanítani a náluk lévő irodai, egyszerűbb ügyfélkezelési feladatokra az átmeneti kollégát. Ilyenkor olyan munkavállalót közvetítenek ki neki, aki rendelkezik a megadott elvárt képzettséggel és tapasztalattal.