Aki távolabbról érkezik a Dunakanyarba egy hosszú hétvégére, annak számos látnivalót és kirándulóhelyet tudunk javasolni egy hangulatos szálláshellyel. 

A legnépszerűbb kirándulóhelyek az erdei túrák kedvelőinek: Rám-szakadék, Dera-szurdok, a Holdvilág-árok, a Spartacus-ösvény, és a Rezső-kilátó Dobogókőn. Ha történelmi programra vágyunk, kihagyhatatlan a visegrádi alsóvár a Salamon toronnyal és a Fellegvár. Lent az alsóvárral szemben a gyerekek kedvence a hangulatos Mátyás király játszótér. A közeli Esztergomban pedig megtekinthető a Bazilika. 

Szálláshelyként egy különlegesség is található erre, Dobogókő jurta szállásainak egyike a Kincs Apartman és Jurtaszállás. Ez közvetlenül a Platán Panzió és étterem mellett található, ahol egy finom ebédet érdemes elkölteni. A jurtaszállás pedig igazán népszerű a természetet kedvelők körében, mivel itt a fák alatt három fős hagyományőrző jurta sátorban aludhatunk. A kényelem érdekében az apartman létesítményeit használhatjuk, sőt a kertben fa tüzelésű kályhával fűtött dézsafürdő is a vendégek rendelkezésére áll, ami este igazán kellemes levezetés egy élményekkel teli nap után.