Az emberiség jövője szempontjából egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntartható fejlődés fogalma. Ez nem csupán egy divatos kifejezés, hanem egy létfontosságú elve, amelynek célja a jelen és a jövő generációk számára élhető környezet és fenntartható életbiztosítás. A fenntartható fejlődés alapvetően arra törekszik, hogy kielégítse a jelen szükségleteit, anélkül hogy veszélyeztetné a jövő generációk képességét arra, hogy kielégítsék saját szükségleteiket.

Ez a megközelítés hatással van minden területre, beleértve a gazdaságot, a környezetet és a társadalmat is. Gazdaságilag ez azt jelenti, hogy olyan gazdasági tevékenységeket kell folytatnunk, amelyek fenntarthatók és hosszú távon megőrzik a természeti erőforrásokat.

A fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása nem könnyű feladat, de elérhető, ha az egyének, vállalkozások és kormányok együttesen cselekszenek. Az egyénnek például kisebb lépéseket tehet, mint például a hulladék csökkentése, a fenntartható energiaforrások használata és az egészséges életmód kialakítása. A vállalkozásoknak pedig lehetőségük van fenntartható üzleti modellek kialakítására, amelyek minimalizálják a környezeti hatásokat és hozzájárulnak a társadalmi fejlődéshez.