A stressz sajnos ma már a legtöbb ember mindennapjának a része. Rohanunk a munkahelyre, bosszankodunk a dugóban, görcsölünk, hogy megmaradjon a munkahelyünk, hogy jól tanul-e a gyermekünk, aggódunk az egészségünkért

Ezer féle okunk lehet a stresszre, de szerencsére a megoldás is legalább ilyen sokféle. A jóga, meditáció, a mozgás, a munka-magánélet egyensúly megtalálása segíthet megküzdeni a mindennapi feszültségforrásokkal. Ha pedig úgy érezzük, végleg betelt a pohár és eluralkodnak rajtunk a problémáink, akkor íme néhány hatékony stresszoldó gyógynövény.

A citromfű olyan hatóanyagokat tartalmaz, összessége szedatív, nyugtató hatást vált ki. A borsmenta az idegsejtek ingerlékenységének csökkentésével megelőzi a görcsök kialakulását, így segít megszüntetni a „gyomor-idegességet”. Az orvosi levendula illóolaja olyan hatóanyagot tartalmaz, ami nyugtató és altató hatású. Ha tehát a sport, a jóga vagy a meditáció kevésnek bizonyul, ezeket a gyógynövényeket érdemes bevetni a stressz kezelése érdekében.