Úgy tűnhet, hogy az OKJ-s képzésekről már mindenkinek le kellett mondani az év elejétől kezdve, azonban az az igazság, hogy mindig lehet találni és kihasználni egy kiskaput, ami segítségével lehetséges még becsatlakozni a képzésekbe.

Erről mesélt Zsuffa Ákos Felnőttképzők Szövetségének elnöke a Hrportal-nak. Elmondása alapján van egy legális „kiskapu”, amit jó néhány cég használ, ugyanis a törvényben annyi szerepel, hogy az OKJ-s képzések legkésőbb 2020. december 31-én indíthatóak és azokat 2022. december 31-ig le kell zárulniuk, figyelembe véve, hogy ez az időpont a komplex vizsga befejezésre is vonatkozik. Arra nézve pedig kötelező erejű elvárás nincsen, hogy ez milyen ütemben történik. Tehát elképzelhető, hogy egy kurzus tavaly decemberben elindult, ám még be lehet csatlakozni, mert csak egy-két alkalom zajlott le a képzésből.

Így tehát nem kell teljesen lemondani a lehetőségről, ha valaki csak mostanában szembesült vele, hogy elesett a lehetőségtől, akkor érdemes érdeklődni, hátha be tud még csatlakozni valahová.