Az IFKA 2013 óta látja el feladatát az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódjaként. Fő tevékenységi köre a hazai üzleti élet előmozdítása, a gazdasági élet szereplői közötti kapcsolat segítése, támogatása. Ezzel olyan hídképző szerepet is betölt, amely összekapcsolja a keresletet a kínálattal.

Ezt a kapcsolatteremtést támogatja az általa végzett cég minősítés is, amelynek keretében bizonyos paraméterek alapján minősíti a hazai vállalkozásokat. Ezzel megalapozza a bizalmat az üzleti szereplők között, hiszen így néhány szükséges és alapvető információt már azelőtt megtudhatunk egy ismeretlen cégről, mielőtt felkeresnénk egy ajánlatkéréssel.

Másik szerepe a minősítésnek, hogy egy helyen megtaláljuk azokat a pályázatíró cégeket, amelyek megfelelnek bizonyos előre meghatározott kritériumoknak. Egyes pályázatok esetében ugyanis feltételként szabják meg, hogy csak ilyen IFKA minősített cég vehet részt a pályázati projektben. Ha egy cég ilyen pályázaton dolgozik, nagy segítség, hogy van egy olyan adatbázis, amely egy helyen összegyűjti valamennyit.