Nem vitás, hogy manapság az álláskeresés is az online térbe költözött. Régóta megszokott dolog, hogy a hirdetések megjelenése és a jelentkezés is mind elektronikusan történik. A személyes interjú viszont, mint ahogy a nevében is benne van, eddig az élő találkozásról szólt. 

A Covid szabályozások és a kényelem azonban ezt is felül írta. Elterjedőben van az online állásinterju gyakorlata. Ám attól, hogy csupán a képernyőn zajlik a megbeszélés, koránt sem szabad félvállról venni. Itt a három legfontosabb tipp, amire érdemes nagyon odafigyelni.

Tartsunk próbát! A megfelelő internetkapcsolat és a számítógépes háttér alapvető fontosságú a zökkenőmentes beszélgetéshez. Számít a környezet! Lehetőség szerint egy elszeparált, a külső zavaró hangoktól és hatásoktól mentes, egyszerű hátterű környezetből beszéljünk. A ruházat itt is fontos! Attól, hogy az otthonunkban vagyunk, a tisztelet és az elegáns megjelenés ugyan úgy kötelező. Az elemi szabályok betartásával tehát sikerrel elkerülhetjük az online interjúk fő buktatóit.